Фінал І Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання» відбувається на Херсонщині

25.09.2018

Фінал І Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання» відбувається на Херсонщині

Завершився І Всеукраїнський конкурс «Лідер читання», що із квітня проводився за ініціативи Національної бібліотеки України для дітей спеціалізованими бібліотеками України для дітей за сприянням Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY.
Підбиття підсумків та нагородження переможців цього першого читацького змагання, яке в подальшому передбачається проводити щорічно, відбувається на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

25 вересня на сцені Херсонського академічного обласного театру ляльок відбулось урочисте нагородження лідерів читання з усієї України. Діти отримали дипломи і книжкові подарунки від Національної бібліотеки України для дітей та бібліотеки імені Дніпрової Чайки, а також щирі вітання від організаторів та почесних гостей свята: Алли Гордієнко, генерального директора Національної бібліотеки України для дітей, Президента Української асоціації працівників бібліотек для дітей та Національної секції Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY), Василя Зеленчука, першого заступника голови Херсонської обласної ради, Ігоря Мазура, заступника директора Департаменту культури, туризму та курортів облдержадміністрації, Анни Бардашевської, директора Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Нагороди переможцям вручали письменники – Ірина Мацко і Антон Санченко, Любов Відута і Анатолій Кичинський, Анатолій Марущак. 

Лідери читання 2018 року відправили “Послання у майбутнє” – переможцям Всеукраїнського читацького конкурсу наступного року:

Насичена програма підсумкового заходу розрахована на три дні – з 25 по 27 вересня, а його учасниками стали 30 чемпіонів читання – переможців обласного етапу конкурсу з усіх областей України, а також найактивніших читачів Національної бібліотеки України для дітей та Херсонщини, і стільки ж бібліотечних працівників, що супроводжували юних книголюбів та брали участь у фахових дискусіях і обміні досвідом.

А 26 вересня чемпіони читання здійснять мандрівку заповідними куточками таврійського краю та місцями, пов’язаними з іменами видатних особистостей нашого краю, візьмуть участь у інтелектуально-спортивних розвагах на легендарній козацькій Січі і, звичайно ж, – продовжать спілкування з авторами своїх улюблених книг.
Програмою «БібліоКемпу» передбачалося також декілька форматів розважально-інтелектуальних програм для дітей-учасників як безпосередньо в бібліотеці імені Дніпрової Чайки, так і в історичній частині Херсона: квести, флеш-моби, пізнавальні ігри, творчі майстер-класи, які розпочалися 25 вересня і продовжуватимуться у заключний день заходу, 27 вересня.
Бібліотечні працівники мають на «БібліоКемпі» власні професійні завдання. Вони беруть участь у фахових дискусіях та обговореннях на тему «Трансформації дитячого читання»; «Дитяче читання: агенти впливу (школа+бібліотека+сім’я)»; презентуватимуть колегам власний досвід впровадження інноваційних практик заохочення дітей до читання.

 

 

За підтримки Українського культурного фонду.

-->