Володимир Арєнєв: у тренді читання

27.09.2018

Володимир Арєнєв: у тренді читання

27 вересня триденний марафон творчих зустрічей із популярними сучасними українськими письменниками мав насправді зіркове завершення. До лідерів читання завітав автор трьох десятків книжок, виданих десятьма мовами, лауреат численних  міжнародних премій,  письменник, визнаний найкращим фантастом для підлітків у 2014 році на загальноєвропейському фестивалі любителів фантастики «Єврокон» в м. Дублін, – Володимир Арєнєв.

Автор представив власні книжкові новинки – перші дві книги із трилогії «Сезон Кіноварі»: «Порох із драконових кісток» і «Дитя песиголовців». По секрету він розповів і деякі таємниці авторської кухні: про те, звідки беруться ідеї для сюжетів, як заінтригувати читача, як найкращим чином організувати роботу над книгою.

Письменник привіз із собою планшет, на якому охоче показував ілюстрації до своїх книг.

Під час заходу підлітки дізналися про багатогранні аспекти творчої діяльності зіркового гостя. Адже він – автор сценаріїв для кіно, мультфільмів і телебачення; літературний агент, бо радить видавцям для перекладу найкращі зразки сучасної фантастичної літератури; упорядник книг, до того ж, уміє під однією обкладинкою зібрати виключно цікаві твори; автор коміксів, і наразі працює із колегою-художником над сюжетом та ілюстраціями до коміксу. А ще він – мандрівник…

Володимир Арєнєв поділився власним читацьким досвідом і розповів цікаві історії свого знайомства із зірками сучасної фантастики (наприклад, Анджеєм Сапковським, Пітером Воттсом та іншими).

Лідери читання активно ставили запитання автору та отримували на них змістовні відповіді.

Завершився захід автограф-сесією та фотографуванням на згадку.

У той же день київський гість побував на творчих зустрічах у школі № 52 та у Школі гуманітарної праці, де залюбки презентував читачам власний літературний доробок.

-->