Книжкові новинки

18.12.2018

Книжкові новинки

14 грудня в Національному музеї Тараса Шевченка експерти з проекту підтримки дитячого читання «BaraBooka. Простір української дитячої книги» назвали найкращі українські дитячі, підліткові та родинні книжки 2018-го.
Перемогу здобули книжки у дванадцяти номінаціях, серед яких дебют автора, ілюстратора і видавництва, а також ілюстратори року, пізнавальна, підліткова, родинна книжки. Крім того, редакція БараБуки видала вісім спецвідзнак та оприлюднила результати читацького голосування.

Серед відзначених авторів – Володимир Арєнєв (Номінація «Підліткове фентезі року»: «Дитя песиголовців», з ілюстраціями Олександра Продана (ВД «Києво-Могилянська академія» / «АССА») – один із письменників, з якими зустрічались учасники “БібліоКемпу лідерів читання” та херсонські школярі. Серед презентованих на цих зустрічах новинок була і книга-призер.

А номінацію «Дебют року в прозі» отримала Наталія Матолінець за роман «Варта у Грі» (видавництво «АССА»). І авторка, і видавництво були гостями Херсонської обласної бібліотеки для дітей на “Книжковому Миколаї” 2018 року – саме з 14 грудня, дня оголошення результатів ТОП-2018.

Спецвідзнаку “Барабуки” «За яскравий гумор» отримав ще один гість бібліотеки на”Книжковому Миколаї” Сергій Лоскот – за повість «Таємне завдання капітана Кепа», іл. Віталій Бугара (видавництво «Ранок»).

Читаймо найкраще! Читаймо українське!

Джерело: https://www.barabooka.com.ua/top-barabuki-peremozhci-2018-roku/
Фото: Херсонська ОБД ім.Дніпрової Чайки

-->