БібліоФест лідерів читання: враження

06.09.2019

БібліоФест лідерів читання: враження

Той, хто багато читає – багато знає і має! Навчальний рік для кращих читачів України, переможців Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання-2019» з кожної області розпочався з чудової мандрівки до Одеси. А Херсонщину цього року представляла Ткаченко Ліза, учениця 7-го класу ЗЗСО № 4 Новокаховської міської ради, читачка Міської бібліотеки для дітей.

З 1-го по 3-є вересня 2019 року юних читачів-семикласників з різних куточків України гостинно зустрічала Південна Пальміра, а насичена триденна програма задовольнила різні вподобання мандрівників, адже на них чекало тепле море та відпочинок на пляжі, історичні екскурсії та прогулянки містом, спілкування читаючих дітей з письменниками та відомими людьми Одещини. Святковий фінал Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання-2019» розпочався з привітання та нагородження хлопців і дівчат дипломами та подарунками, захід продовжила зустріч з відомим українським письменником Володимиром Рутківським, твори якого захоплюють усіх без винятку.

На другий день на «лідерів» чекала автобусна екскурсія, під час якої вони змогли познайомитись з унікальним стародавнім місцем – Аккерманською фортецею. Край, оповитий тисячолітніми легендами, історіями будівництва і завоювань, а ще пейзажі височенних башт і пагорбів біля моря – вразили кожного.

А останній день був пронизаний духом козацтва та запам’ятався творчою зустріччю з козаком-письменником Одещини Олегом Дряміним, майстер-класом «Бойові мистецтва козаків» Міжнародного лицарського ордена ім. Святого Миколая та виступом єдиного в Україні Козацького театру.

Швидко промайнули цікаві і насичені три дні Бібліофесту лідерів читання. Вдячні господарям і організаторам КУ «Одеська обласна бібліотека для дітей ім. В. Катаєва». Кожен узяв з собою теплі враження, знайомства, подарунки та безліч яскравих фото на згадку про цю мандрівку, а у бібліотекарів є цілий рік аби виховати і віднайти серед своїх читачів нового лідера, який представлятиме область наступного року.

Наталія Кацарська, Херсонська ОБД ім. Дніпрової Чайки

-->