“Лідер читання” – 2021 у Херсонській області

15.09.2021

“Лідер читання” – 2021 у Херсонській області

Перша половина вересня – це традиційна пора для підбиття підсумків Програми літніх читань, а отже – і оголошення переможця Всеукраїнського конкурсу “Лідер читання”! Цьогоріч у обласному фіналі конкурсу змагались 16 «лідерів читання» із усіх п’яти районів області, 15 територіальних громад: Бериславської, Голопристанської, Каховської, Новокаховської, Олешківської, Скадовської та Херсонської міських, Білозерської, Великоолександрівської, Верхньорогачицької, Іванівської, Каланчацької, Нижньосірогозької, Нововоронцовської, Чаплинської селищних. А загальна кількість учасників читацького змагання 2021 року перевищила 2,5 тисячі! Визначаючи супер-переможця, лідера читання України від Херсонської області, обласне журі конкурсу брало до уваги:

  • читацькі здобутки та читацьку активність «лідерів читання»: кількість прочитаних книг у період конкурсу, підраховану за читацькими формулярами та читацькими щоденниками учасників; робота у бібліотечному волонтерському русі, участь у промоції книги та читання; активність у бібліотечних заходах Програми літніх читань 2021 тощо;
  • творчі роботи «лідерів читання», зокрема – есе на тему «Моє читацьке літо», яке цьогоріч було обрано спеціальним завданням для учасників обласного фіналу, а також створені конкурсантами відео про книги та читання, презентації-рекомендації книг і т.п.

Одразу скажемо: минулорічний переможець конкурсу за всіма критеріями і в 2021-му зберіг за собою першість!

І місце та почесне звання «Лідер читання» Херсонської області вдруге поспіль здобув читач Білозерської бібліотеки для дітей ім. Василя Стуса – філії КЗ «Білозерська бібліотека ім. Петра Григоренка Білозерської селищної ради (Херсонський район) Ян Матвєєв, учень 7 класу Білозерського ЗПЗСО №1 імені О.Я Печерського.

У його читацькому й волонтерському доробку 2021 року – 65 прочитаних за період конкурсу книжок, літературні кросворди і промоційні відео та слайд-презентації, допомога бібліотеці в проведенні десятка заходів, участь у Всеукраїнському літературному конкурсі “Творчі канікули”, проведення краєзнавчих ігор серії “Ігри патріотів Херсонщини” для ровесників і молодших читачів…

Журі конкурсу особливим чином відзначило подані на фінал конкурсу есе Ірини Лісової з Нової Каховки та Єгора Перетятька з Каланчака – за високу літературну майстерність та образність у презентації прочитаних книг. Дипломами учасників обласного фіналу конкурсу “Лідер читання” відзначені також: Коваленко Марія (м. Берислав), Дуднік Олександра (смт Велика Олександрівка), Кондратенко Діана (смт Верхній Рогачик), Тригуб Максим (м. Гола Пристань), Дібров Дмитро (смт Іванівка), Пилипчук Олександр (м. Каховка), Мазур Поліна (смт Нововоронцовка), Гаврилова Софія (смт Нижні Сірогози), Бондарюк Олена (м. Скадовськ), Гмиря Олександра (смт Чаплинка), Дмитренко Дарина (м. Херсон), Лавінюкова Владислава (м. Херсон), Бондаренко Софія (м. Херсон).

Вітаємо кращих читачів Херсонщини і бажаємо нових незабутніх зустрічей з Книгою! 

Фото із блогу Білозерської бібліотеки для дітей ім. В.Стуса

-->