Подіумна дискусія «Трансформації дитячого читання»

26.09.2018

Подіумна дискусія «Трансформації дитячого читання»

Участь у заході бібліотекарів не обмежувалась тільки супроводом чемпіонів читання, святковими моментами, дружнім спілкуванням і враженнями від подорожі до природних та історико-літературних пам’яток Херсонщини. Бібліотечні фахівці мали на «БібліоКемпі» власні завдання, власну робочу програму.  Бібліотека імені Дніпрової Чайки запропонувала своїм колегам дискусійні формати роботи. 25 вересня вони долучились до подіумної дискусії «Трансформації дитячого читання», за участі науковців, бібліотекарів-практиків та письменників.


У ролі основних спікерів дискусії виступили Гордієнко Алла Іванівна, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, кандидат культурологічних наук, Президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей та Національної секції Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY),

заслужений працівник культури України; Комінарець Тетяна Вільямівна, завідувач кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперевної освіти» Херсонської обласної ради, кандидат філологічних наук, доцент; Відута Любов Йосифівна, поетеса, прозаїк, лауреат міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»;

Луньова Тетяна Володимирівна, кандидат філологічних наук, доцент Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка, письменниця, авторка книг для дітей.
Учасники дискусії не лише означили больові точки у проблематиці дитячого читання/не читання, а й запропонували власну візію розв’язання проблем, на прикладах із власної практики та світового досвіду продемонстрували ефективні рішення, дії, партнерства.

-->