Ситан «Дитяче читання: агенти впливу (школа+бібліотека+сім’я)»

28.09.2018

Ситан «Дитяче читання: агенти впливу (школа+бібліотека+сім’я)»

Саме на висловлені в ході подіумної дискусії ідеї, а також на досвід своїх книгозбірень – різного рівня, від сільської до національної – спирались бібліотечні працівники у наступній частині професійного блоку «БібліоКемпу».

Модератор ситану Наталія Попова

Під час обговорення у форматі «ситан» (ситуативний аналіз) «Дитяче читання: агенти впливу (школа+бібліотека+сім’я)» випадковим чином сформовані рольові групи «вчителів», «батьків» і, звісно ж, «бібліотекарів» мали завданням проаналізувати ресурси і можливості «свого» агента впливу на дитяче читання, наявні проблеми і запропонувати перелік можливих дій, спрямованих на заохочення дитини до читання.

Група "бібліотекарі"
Група “бібліотекарі”

***

Група "вчителі"
Група “вчителі”

***

Група "батьки"
Група “батьки”

До виступів у передбаченій програмою «палітрі досвіду» «Інноваційні практики заохочення дітей до читання» були заявлені 11 виступів. За браком часу прозвучали далеко не всі, але кожен з виступів колег справив яскраве враження, продемонструвавши різноманіття новацій, які щедро пропонують дитячі бібліотеки своєму читачеві – від настільних ігор до загальноміських краєзнавчих змагань у форматі «медіачеленж».

Матеріали професійної програми доступні за посиланням: https://goo.gl/CZKckK

-->